Jabolčni štrudelj iz testenin
Bruno in babi Fani sta pripravila še eno tradicionalno Slovensko jed na drugačen način. Pripravila sta jabolčni štrudelj iz testenin. Da, prav ste prebrali! Namesto vlečenega testa sta uporabila naše testenine. Jabolčni štrudelj iz testenin je super za vse tiste, ki se vam zdi priprava klasičnega štrudla pretežka. Vabljeno k ogledu!
Sestavine
- 2 jabolka nariban
- 80 g kordčki
- 80 g skuta
- 0,5 dcl smetana
- 0,5 jedilne žlice sladkor
- 0,5 čajne žličke cimet
- 1 jedilna žlica rozine
- maslo
- 1 kos jajce
izdelek
Navodila
- Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
- V posodo damo 80 g skuta, 0,5 dcl smetana, 0,5 jedilne žlice sladkor, 0,5 čajne žličke cimet, 1 jedilna žlica rozine.
- Dodamo 2 jabolka in vse skupaj premešamo
- Damo kuhati 80 g kordčki v vodo.
- Ko so "na POL" skuhani jih damo združimo z maso in damo v pekač, ki je namazan z maslo.
- Preden damo v pečico, še zmešamo 1 kos jajce in smetano in prelijemo čez pekač.
- Damo peč v pečico za 15 min na 180 °C
- Vzamemo ven in pojemo. Pazi da se ne opečeš 🙂
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1osebaKalorije: 976kcalOgljikovi hidrati: 119.5gProteini: 45.1gMaščoba: 34.9gNasičena maščoba:: 21.5gFiber: 5.67gSladkor: 63.5g
Tried this recipe?Let us know how it was!