klasičen piščančji parmezan z marinara omako in topljenim sirom mozzarella.

Recept piščanec s parmezanom: Klasična italijanska hrana

Uživajte v klasičnem italijanskem piščancu s parmezanom po tem preprostem receptu. Popolno pohan piščanec, prelit z omako marinara in topljenim sirom.
Course Glavna jed
Cuisine Italian
Servings 0
Kalorije 500 kcal

Sestavine
  

  • 4 piščančje prsi brez kosti in kože
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 2 jajci pretepeni
  • 1 skodelica drobtin
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 2 skodelici marinara omake
  • 1 skodelica naribanega sira mozzarella
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • Sveža bazilika sesekljana, za okras

izdelek

Navodila
 

  • Pripravite piščanca: Pečico segrejte na 375°F (190°C). Piščančje prsi začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom. Potresemo z moko, pomočimo v stepena jajca in potresemo z drobtinami, pomešanimi z naribanim parmezanom.
  • Kuhajte piščanca: V veliki ponvi na zmernem ognju segrejte olivno olje. Dodamo panirane piščančje prsi in kuhamo do zlato rjave barve, približno 4-5 minut na stran. Prestavimo v pekač.
  • Peka: piščanca prelijemo z omako marinara in po vrhu potresemo z naribanim sirom mocarela. Pečemo 20-25 minut ali dokler ni piščanec pečen in sir stopljen in mehurček.
  • Postrezite: Pred serviranjem okrasite s sesekljano svežo baziliko.
  • Namigi: Piščančje prsi zdrobite na enakomerno debelino za bolj enakomerno pečenje. Za najboljši okus uporabite visokokakovostno omako marinara.
  • Različice: piščancu pred peko dodajte rezino pršuta za dodatno plast okusa. Postrezite s špageti ali prilogo solate.

Hranilne vrednosti

Kalorije: 500kcalOgljikovi hidrati: 30gProteini: 40gMaščoba: 20g
Ključna beseda čokoladne testenine, recept
Tried this recipe?Let us know how it was!