Recept za goveji Stroganoff: kremast in okusen
Naredite najboljši Beef Stroganoff s tem kremastim in okusnim receptom. Popoln za prijeten obrok, ki ga bo vzljubila vsa družina.
Sestavine
- 1 lb 450 g govejega fileja, narezanega na tanke rezine
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula narezana na kocke
- 2 stroka česna nasekljana
- 225 g narezanih gob
- 1 skodelica goveje juhe
- 1 skodelica kisle smetane
- 2 žlici večnamenske moke
- 1 žlička dijonske gorčice
- Sol in sveže mlet črni poper po okusu
- 340 g jajčnih rezancev
- Svež peteršilj sesekljan, za okras
izdelek
Navodila
- Skuhajte testenine: Zavremo velik lonec slane vode. Dodamo jajčne rezance in kuhamo do al dente, po navodilih na embalaži. Odcedimo in odstavimo.
- Kuhajte govedino: V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodajte na tanke rezine narezano goveje meso in kuhajte, dokler ne porjavi, približno 4-5 minut. Odstranite goveje meso iz ponve in ga postavite na stran.
- Dušimo zelenjavo: V isto ponev dodamo na kocke narezano čebulo, sesekljan česen in narezane gobe. Kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča, približno 5-7 minut.
- Pripravite omako: zelenjavo potresite z moko in premešajte, da se poveže. Med nenehnim mešanjem postopoma prilivamo govejo juho, dokler se omaka ne zgosti. Vmešamo kislo smetano in dijonsko gorčico. Po okusu začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
- Združite: Kuhano govedino vrnite v ponev in premešajte, da se poveže z omako. Kuhajte 5 minut ali dokler se govedina ne segreje.
- Postrezite: Beef Stroganoff postrezite čez kuhane jajčne rezance. Pred serviranjem okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem.
- Nasveti: Za najboljši okus in mehkobo uporabite visokokakovostno goveje meso. Govejega mesa ne prekuhajte, da ostane mehko.
- Različice: dodajte kanček belega vina v omako za dodatno globino okusa. Za lažjo različico uporabite grški jogurt namesto kisle smetane.
Hranilne vrednosti
Kalorije: 500kcalOgljikovi hidrati: 45gProteini: 28gMaščoba: 20g
Tried this recipe?Let us know how it was!