Domači njoki s česnovim maslom in svežo baziliko.

Recept za njoke: Krompirjeve testenine

S tem preprostim receptom iz nič naredite okusne mehke njoke. Popolne za prijeten italijanski obrok.
Course Glavna jed
Cuisine Italian
Servings 0
Kalorije 350 kcal

Sestavine
  

  • 900 g rdečerjavega krompirja
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1 jajce pretepeno
  • 1 žlička soli
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 stroka česna nasekljana
  • 1/4 skodelice sveže bazilike sesekljane
  • 1/4 skodelice masla
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu

izdelek

Navodila
 

  • Skuhajte krompir: Pečico segrejte na 400 °F (200 °C). Krompir položite na pekač in pecite 45-60 minut ali dokler se ne zmehča. Pustimo, da se nekoliko ohladi, nato jih olupimo in pretlačimo.
  • Naredite testo: V veliki skledi zmešajte pire krompir, moko, stepeno jajce in sol. Mešajte, dokler ne nastane testo. Prenesite na pomokano površino in gnetite do gladkega.
  • Oblikujte njoke: Testo razdelite na 4 dele. Vsak del razvaljajte v dolgo vrv, debelo približno 1/2 palca. Narežite na 1-palčne kose. Z vilicami vtisnite robove v vsak kos.
  • Skuhajte njoke: Zavremo večji lonec osoljene vode. Dodajte njoke v serijah in kuhajte, dokler ne priplavajo na površje, približno 2-3 minute. Odstranite z žlico z režami in postavite na stran.
  • Pripravite omako: V veliki ponvi na zmernem ognju segrejte olivno olje in maslo. Dodamo sesekljan česen in pražimo, da zadiši. Dodamo kuhane njoke in premešamo. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom. Pred serviranjem okrasite z naribanim parmezanom in sesekljano baziliko.
  • Nasveti: Za bolj gladek krompirjev pire uporabite rezalnik za krompir. Testa ne preobremenite, da bodo njoki rahli in puhasti.
  • Različice: Postrezite s svojo najljubšo omako za testenine, kot je marinara, pesto ali Alfredo.

Hranilne vrednosti

Kalorije: 350kcalOgljikovi hidrati: 50gProteini: 8gMaščoba: 10g
Tried this recipe?Let us know how it was!