Kremni tortelini Alfredo s parmezanom in svežim peteršiljem.

Recept za torteline Alfredo: kremasti in okusni

Privoščite si kremaste torteline Alfredo po tem preprostem receptu. Popoln za prijetno italijansko večerjo.
Course Glavna jed
Cuisine Italian
Servings 0
Kalorije 450 kcal

Sestavine
  

  • 340 g tortelinov s sirom
  • 1 skodelica težke smetane
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 2 žlici nesoljenega masla
  • 2 stroka česna nasekljana
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • Svež peteršilj sesekljan, za okras

izdelek

Navodila
 

  • Skuhajte torteline: Zavremo velik lonec slane vode. Dodamo torteline s sirom in kuhamo po navodilih na embalaži. Odcedimo in odstavimo.
  • Pripravite omako Alfredo: V veliki ponvi na zmernem ognju stopite maslo. Dodamo sesekljan česen in pražimo približno 1 minuto, dokler ne zadiši. Prilijemo gosto smetano in zavremo. Kuhajte 3-4 minute, občasno premešajte.
  • Dodajte sir: ponev odstavite z ognja in vmešajte nariban parmezan, dokler se ne stopi in postane gladka. Po okusu začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
  • Združite: dodajte kuhane torteline v ponev in jih premešajte z omako Alfredo. Pred serviranjem okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem.
  • Nasveti: Za najboljši okus in teksturo uporabite sveže nariban parmezan. Ne pustite, da omaka zavre, saj lahko pride do ločitve smetane.
  • Različice: Dodajte kuhanega piščanca, kozice ali dušeno zelenjavo za izdatnejši obrok.

Hranilne vrednosti

Kalorije: 450kcalOgljikovi hidrati: 50gProteini: 15gMaščoba: 20g
Ključna beseda čokoladne testenine, fettuccine alfredo, recept, tortelini
Tried this recipe?Let us know how it was!