Untitled Project 3

Omaka z inčuni in ovčjim sirom

9cc9f49fb9777c31419486fe78d96cfd?s=30&d=mm&r=gMatija Vidmar
Tokrat je Bruno skuhal recept, ki ga ni znal poimenovati, zato ste ga poimenovali vi. Reče se mu Omaka z inčuni in ovčjim sirom in je narejen le v nekih minutah. Res, odlično kosilo za vsakega gurmana. Pa dober tek 🙂
Total Time 6 minutes
Course Glavna jed
Servings 1 oseba
Kalorije 905 kcal

Sestavine
  

  • 3 strok česna
  • 100 g špageti no.3 2-3 gnezda
  • 3 kos inčunov
  • 1 kos čilija
  • 50 g masla
  • 2 žlički rikote
  • ovčji sir

izdelek

Navodila
 

  • Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode in ko močno vre damo kuhati 100 g špageti no.3.
  • Olupimo in sesekljamo 3 strok česna
  • Narežemo še 3 kos inčunov in 1 kos čilija
  • V povnico damo 50 g masla in dodamo vse kar smo narezali.
  • Združimo špagete z omako. Pokuhamo jih še malo v povnici s pomočjo škrobne vode.
  • Ko se testenine ne obračajo več, je omaka narejena.
  • Omako odstranimo iz plina in dodamo 2 žlički rikote.
  • Po želji dodamo še ovčji sir
  • To je to, vse premešamo in pojemo 🙂

Video

Hranilne vrednosti

Oseb: 1osebaKalorije: 905kcalOgljikovi hidrati: 82.2gProteini: 36.5gMaščoba: 50.5gNasičena maščoba:: 31.5gFiber: 3.75gSladkor: 5.7g
Ključna beseda inčuni, ovčji sir, rikota
Tried this recipe?Let us know how it was!