Omaka z inčuni in ovčjim sirom
Tokrat je Bruno skuhal recept, ki ga ni znal poimenovati, zato ste ga poimenovali vi. Reče se mu Omaka z inčuni in ovčjim sirom in je narejen le v nekih minutah. Res, odlično kosilo za vsakega gurmana. Pa dober tek 🙂
Sestavine
- 3 strok česna
- 100 g špageti no.3 2-3 gnezda
- 3 kos inčunov
- 1 kos čilija
- 50 g masla
- 2 žlički rikote
- ovčji sir
izdelek
Navodila
- Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode in ko močno vre damo kuhati 100 g špageti no.3.
- Olupimo in sesekljamo 3 strok česna
- Narežemo še 3 kos inčunov in 1 kos čilija
- V povnico damo 50 g masla in dodamo vse kar smo narezali.
- Združimo špagete z omako. Pokuhamo jih še malo v povnici s pomočjo škrobne vode.
- Ko se testenine ne obračajo več, je omaka narejena.
- Omako odstranimo iz plina in dodamo 2 žlički rikote.
- Po želji dodamo še ovčji sir
- To je to, vse premešamo in pojemo 🙂
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1osebaKalorije: 905kcalOgljikovi hidrati: 82.2gProteini: 36.5gMaščoba: 50.5gNasičena maščoba:: 31.5gFiber: 3.75gSladkor: 5.7g
Tried this recipe?Let us know how it was!