Carbonara Garbonara
V tem receptu je Bruno skuhal carbonaro na svoj način. Ker je Bruno dolenjček je seveda v receptu uporabil špeh krškopoljca, vi pa lahko uporabite tudi pršut, slanino itd. Vse bo dobro, ampak Bruno prisega na špeh 🙂 pa dober tek
Sestavine
- 100 g široki rezanci
- 40 g špeh lahko slanina/pršut
- olivno olje
- 1 dcl smetane
- poper
- sol
- parmezan
- rumenjak
izdelek
Navodila
- Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
- Segrejemo olivno olje na ponvi in dodamo 40 g špeh
- Ko se slanina prepraži ji dodamo 1 dcl smetane
- Vsemu skupaj dodamo poper po želji
- Dodamo kuhati 100 g široki rezanci
- Ko so široki rezanci skuhani, jih dodamo v ponvo
- Vse skupaj malo pokuhamo v ponvi in dodamo parmezan
- Povnico odstavimo iz ognja in ji dodamo rumenjak, da zakrnkne. Vse dobro premešamo.
- To je to. Po želji damo še malo parmezan in pa sol in to je to!
- Dober tek 🙂parmezan
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1osebaKalorije: 987.4kcalOgljikovi hidrati: 81.44gProteini: 29.29gMaščoba: 61.4gNasičena maščoba:: 28gFiber: 1.17gSladkor: 9.06g
Tried this recipe?Let us know how it was!