Screenshot 2023 12 20 095724 e1703062676611

Carbonara Garbonara

V tem receptu je Bruno skuhal carbonaro na svoj način. Ker je Bruno dolenjček je seveda v receptu uporabil špeh krškopoljca, vi pa lahko uporabite tudi pršut, slanino itd. Vse bo dobro, ampak Bruno prisega na špeh 🙂 pa dober tek
Total Time 10 minutes
Servings 1 oseba
Kalorije 987.4 kcal

Sestavine
  

  • 100 g široki rezanci
  • 40 g špeh lahko slanina/pršut
  • olivno olje
  • 1 dcl smetane
  • poper
  • sol
  • parmezan
  • rumenjak

izdelek

Navodila
 

  • Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
  • Segrejemo olivno olje na ponvi in dodamo 40 g špeh
  • Ko se slanina prepraži ji dodamo 1 dcl smetane
  • Vsemu skupaj dodamo poper po želji
  • Dodamo kuhati 100 g široki rezanci
  • Ko so široki rezanci skuhani, jih dodamo v ponvo
  • Vse skupaj malo pokuhamo v ponvi in dodamo parmezan
  • Povnico odstavimo iz ognja in ji dodamo rumenjak, da zakrnkne. Vse dobro premešamo.
  • To je to. Po želji damo še malo parmezan in pa sol in to je to!
  • Dober tek 🙂parmezan

Video

Hranilne vrednosti

Oseb: 1osebaKalorije: 987.4kcalOgljikovi hidrati: 81.44gProteini: 29.29gMaščoba: 61.4gNasičena maščoba:: 28gFiber: 1.17gSladkor: 9.06g
Tried this recipe?Let us know how it was!