Olive, gorgonzola in smetana
V tej epizodi je Bruno pripravil enostavno ampak zelo dobro omako z olivami, gorgonzolo in smetano. Mmm... verjemite, da je tole zelo dobro! Vabljeno k ogledu in seveda kuhanje te jedi đ Äe si si oboĆŸevalec gorgonzole, ti bo zagotovo vĆĄeÄ.
Ingredients
- 100 g ĆĄiroki rezanci
- 2 dcl smetana za kuhanje
- 2 ĆŸlice Ärnih oliv
- 20 g gorgonzole po ĆŸelji
- parmezan
- sol
izdelek
Instructions
- Damo kuhati veliko koliÄino slane (kot morje) vode.
- V ponev zlijemo 2 dcl smetana za kuhanje
- V ponev dodamo ĆĄe 2 ĆŸlice Ärnih oliv
- Ko se to pokuha, dodamo ĆĄe 20 g gorgonzole
- Pokuhamo, da se raztopi.
- V vrelo vodo damo 100 g ĆĄiroki rezanci in Äakamo, da se skuhajo.
- Ko so skuhani, jih damo v ponev.
- Vse skupaj lepo premeĆĄamo. Äe testenine niso ĆĄe dovolj skuhane, dodamo ĆĄkrobno vodo in ĆĄe malo pokuhamo.
Omaka je narejena, ko se testenine nehajo obraÄati (glej video)
- Na koncu dodamo ĆĄe parmezanin pojemo. To je to đ
Video
Nutrition
Oseb: 1osebaKalorije: 1362.4kcalOgljikovi hidrati: 83.04gProteini: 29.29gMaĆĄÄoba: 96.3gNasiÄena maĆĄÄoba:: 59.53gFiber: 1.17gSladkor: 9g
Tried this recipe?Let us know how it was!