Olive, gorgonzola in smetana

V tej epizodi je Bruno pripravil enostavno ampak zelo dobro omako z olivami, gorgonzolo in smetano. Mmm... verjemite, da je tole zelo dobro! Vabljeno k ogledu in seveda kuhanje te jedi 🙂 Če si si oboževalec gorgonzole, ti bo zagotovo všeč.
Total Time 7 minutes
Course Glavna jed, Kosilo
Cuisine Italian
Servings 1 oseba
Kalorije 1362.4 kcal

Sestavine
  

  • 100 g široki rezanci
  • 2 dcl smetana za kuhanje
  • 2 žlice črnih oliv
  • 20 g gorgonzole po želji
  • parmezan
  • sol

izdelek

Navodila
 

  • Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
  • V ponev zlijemo 2 dcl smetana za kuhanje
  • V ponev dodamo še 2 žlice črnih oliv
  • Ko se to pokuha, dodamo še 20 g gorgonzole
  • Pokuhamo, da se raztopi.
  • V vrelo vodo damo 100 g široki rezanci in čakamo, da se skuhajo.
  • Ko so skuhani, jih damo v ponev.
  • Vse skupaj lepo premešamo. Če testenine niso še dovolj skuhane, dodamo škrobno vodo in še malo pokuhamo.

Omaka je narejena, ko se testenine nehajo obračati (glej video)

  • Na koncu dodamo še parmezanin pojemo. To je to 🙂

Video

Hranilne vrednosti

Oseb: 1osebaKalorije: 1362.4kcalOgljikovi hidrati: 83.04gProteini: 29.29gMaščoba: 96.3gNasičena maščoba:: 59.53gFiber: 1.17gSladkor: 9g
Ključna beseda gorgonzola
Tried this recipe?Let us know how it was!