Original Carbonara
V tem videi je Bruno skuhal tisto pravo carbonaro. Res je, da se tudi Italijani kregajo kaj je res prava karbonara, ampak recimo da ima Bruno prav. Ta recept je nekoliko težji, ampak še vedno relativno lahek. Uživaj in komentiraj, le je to res prava Carbonara. Pa dober tek 🙂
Sestavine
- sol
- poper
- 40 g panceta
- 100 g špageti
- 30 g parmezana
- 1 kos jajc
- 1 kos rumenjak
izdelek
Navodila
- Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
- Če je 40 g panceta dovolj mastna, jo damo v ponvo. Drugače prej segrejemo olivno olje.
- Jo popečemo in poberemo ven, maščobo pa pustimo v ponvi.
- V šalčko dodamo 30 g parmezana, 1 kos jajc in 1 kos rumenjak. Temu dodamo še poper. Vse skupaj dobro premešamo.
- Damo kuhati 100 g špageti.
- Na maščobo (v ponvo) zlijemo 2 zajemalki škrobne vode, da se mao pokuha.
- V ponvo dadamo špagete in premešamo.
- Vse skupaj premešamo. (ko se testenine ne obrnejo, so testenine pripravljene - glej video)
- Ponvo odstranimo iz ognja in dodamo, kar smo prej pripravili v šalčki. Vse skupaj res dobro premešamo.
- Dodamo še popečeno slanino in parmezan po želji.
- To je to. Pa dober tek 🙂
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1osebaKalorije: 758.5kcalOgljikovi hidrati: 79.8gProteini: 36.6gMaščoba: 31.1gNasičena maščoba:: 14.2gFiber: 1.17gSladkor: 6.6g
Tried this recipe?Let us know how it was!