Original Carbonara
V tem videi je Bruno skuhal tisto pravo carbonaro. Res je, da se tudi Italijani kregajo kaj je res prava karbonara, ampak recimo da ima Bruno prav. Ta recept je nekoliko teĆŸji, ampak ĆĄe vedno relativno lahek. UĆŸivaj in komentiraj, le je to res prava Carbonara. Pa dober tek đ
Sestavine
- sol
- poper
- 40 g panceta
- 100 g ĆĄpageti
- 30 g parmezana
- 1 kos jajc
- 1 kos rumenjak
izdelek
Navodila
- Damo kuhati veliko koliÄino slane (kot morje) vode.
- Äe je 40 g panceta dovolj mastna, jo damo v ponvo. DrugaÄe prej segrejemo olivno olje.
- Jo popeÄemo in poberemo ven, maĆĄÄobo pa pustimo v ponvi.
- V ĆĄalÄko dodamo 30 g parmezana, 1 kos jajc in 1 kos rumenjak. Temu dodamo ĆĄe poper. Vse skupaj dobro premeĆĄamo.
- Damo kuhati 100 g ĆĄpageti.
- Na maĆĄÄobo (v ponvo) zlijemo 2 zajemalki ĆĄkrobne vode, da se mao pokuha.
- V ponvo dadamo ĆĄpagete in premeĆĄamo.
- Vse skupaj premeĆĄamo. (ko se testenine ne obrnejo, so testenine pripravljene - glej video)
- Ponvo odstranimo iz ognja in dodamo, kar smo prej pripravili v ĆĄalÄki. Vse skupaj res dobro premeĆĄamo.
- Dodamo ĆĄe popeÄeno slanino in parmezan po ĆŸelji.
- To je to. Pa dober tek đ
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1osebaKalorije: 758.5kcalOgljikovi hidrati: 79.8gProteini: 36.6gMaĆĄÄoba: 31.1gNasiÄena maĆĄÄoba:: 14.2gFiber: 1.17gSladkor: 6.6g
Tried this recipe?Let us know how it was!