Šampinjoni v smetanovi omaki 🧀
Pripravite okusen obrok, ki bo vaše brbončice razveselil! Široke rezance z gobovo smetanovo omako so popolna kombinacija okusov. Odkrijte, kako enostavno je pripraviti to jed. S šampinjoni, smetano, česnom in parmezanom ustvarite slastno omako, ki se preliva preko širokih rezancev. Obogatite svoj obrok s tem receptom in uživajte v okusu. Začinite ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter okrasite s parmezanom. Pripravite se na okusno doživetje! 🍝🧀
Sestavine
- Olivno olje
- 3 stroke Česna
- 60 g Šampinjonov (3 - 4)
- 1 dcL Smetane za kuhanje
- 30 g Parmezana
- 100 g Širokih rezancev Gabaroni (2 - 3 klopčičev)
Navodila
- Najprej pripravite sestavine. Olupite in sesekljajte česen na drobne kose, očistite šampinjone in jih narežite na tanke rezine, ter narežite parmezan na drobne koščke
- V ponvi segrejte olivno olje in dodajte sesekljan česen. Prepražite, dokler ne zadiši
- Dodajte narezane šampinjone in jih kuhajte, dokler ne postanejo mehki. Začinite s soljo in poprom po okusu
- Nato dodajte smetano za kuhanje in pustite, da se omaka malo zgosti. Dodajte muškatni orešček po okusu in dobro premešajte
- V drugi posodi zavrite vodo in kuhajte široke rezance Gabaroni do al dente
- Ko so rezanci kuhani, jih odcedite in jih dodajte v ponev z omako. Dobro premešajte, da se vsi okusi prepletajo
- Na vrhu potresite parmezan in postrezite
Video
Hranilne vrednosti
Oseb: 1OsebaKalorije: 724kcalOgljikovi hidrati: 57gProteini: 25gMaščoba: 47gNasičena maščoba:: 22gCholesterol: 96mgSodium: 380mgFiber: 2gSladkor: 2gVitamin A: 490IUVitamin C: 2mgCalcium: 439mgIron: 2mg
Tried this recipe?Let us know how it was!