Screenshot 2023 09 25 135352

Šampinjoni v smetanovi omaki 🧀

9cc9f49fb9777c31419486fe78d96cfd?s=30&d=mm&r=gMatija Vidmar
Pripravite okusen obrok, ki bo vaše brbončice razveselil! Široke rezance z gobovo smetanovo omako so popolna kombinacija okusov. Odkrijte, kako enostavno je pripraviti to jed. S šampinjoni, smetano, česnom in parmezanom ustvarite slastno omako, ki se preliva preko širokih rezancev. Obogatite svoj obrok s tem receptom in uživajte v okusu. Začinite ga s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter okrasite s parmezanom. Pripravite se na okusno doživetje! 🍝🧀
Čas priprave 8 minutes
Course Glavna jed
Servings 1 Oseba
Kalorije 724 kcal

Sestavine
  

  • Olivno olje
  • 3 stroke Česna
  • 60 g Šampinjonov (3 - 4)
  • 1 dcL Smetane za kuhanje
  • 30 g Parmezana
  • 100 g Širokih rezancev Gabaroni (2 - 3 klopčičev)

izdelek

Navodila
 

  • Najprej pripravite sestavine. Olupite in sesekljajte česen na drobne kose, očistite šampinjone in jih narežite na tanke rezine, ter narežite parmezan na drobne koščke
  • V ponvi segrejte olivno olje in dodajte sesekljan česen. Prepražite, dokler ne zadiši
  • Dodajte narezane šampinjone in jih kuhajte, dokler ne postanejo mehki. Začinite s soljo in poprom po okusu
  • Nato dodajte smetano za kuhanje in pustite, da se omaka malo zgosti. Dodajte muškatni orešček po okusu in dobro premešajte
  • V drugi posodi zavrite vodo in kuhajte široke rezance Gabaroni do al dente
  • Ko so rezanci kuhani, jih odcedite in jih dodajte v ponev z omako. Dobro premešajte, da se vsi okusi prepletajo
  • Na vrhu potresite parmezan in postrezite

Video

Hranilne vrednosti

Oseb: 1OsebaKalorije: 724kcalOgljikovi hidrati: 57gProteini: 25gMaščoba: 47gNasičena maščoba:: 22gCholesterol: 96mgSodium: 380mgFiber: 2gSladkor: 2gVitamin A: 490IUVitamin C: 2mgCalcium: 439mgIron: 2mg
Ključna beseda šampinjoni, smetanova omaka
Tried this recipe?Let us know how it was!