Screenshot 2023 12 19 102524

Alio Olio Peperončino

9cc9f49fb9777c31419486fe78d96cfd?s=30&d=mm&r=gMatija Vidmar
V tej oddaji se Bruno loti tradicionalne italijanske jedi s slovenskimi testeninami Gabaroni. Ta recept je res preprost, ampak vseeno Bruno pove nekaj trikov, ki vam bodo zagotovo pomagali pri izvedbi tega recepta. Upam da ti bo všeč 🙂
Total Time 5 minutes
Course Glavna jed
Cuisine Italian
Servings 1 oseba
Kalorije 366.2 kcal

Sestavine
  

  • Olivno olje
  • 2 strok česen
  • 1 kos feferon po želji
  • 100 g zmešančkov
  • Parmezan

izdelek

Navodila
 

  • V povnico dodamo Olivno olje, ga segrejemo in dodamo 2 strok česen
  • Narežemo 1 kos feferon in ga dodamo v omako
  • Ko česen močno zadiši, vzamemo 2 strok česen ven. Česen torej le aromatizira olje.
  • Dodamo 100 g zmešančkov v veliko količino slane vode, ki močno vre. (Voda ne sme nehati vreti, ko damo zmešančke v vodo)
  • Ko so zmešančki skoraj kuhani, jih združimo z omako. Do konca jih pokuhamo v povnici s pomočjo škrobne vode, da je omaka bolj gosta.
  • Na koncu naribamo Parmezan in še nekajkrat premešamo.
  • Vse damo na krožnik in pojemo 🙂

Video

Hranilne vrednosti

Oseb: 1osebaKalorije: 366.2kcalOgljikovi hidrati: 77.02gProteini: 11.25gMaščoba: 1.35gNasičena maščoba:: 0.32gSodium: 0.08mgFiber: 1.7gSladkor: 3.77g
Ključna beseda alio olio, čemaž
Tried this recipe?Let us know how it was!