Oljke, rožmarin in sol.
Tokrat je Bruno pripravil testeninsko jed ki se ji reče oljke, rožmarin in sol. 😀 Ta jed je sestavljena iz rožmarina, ampak brez oljk. Malo hecno, ampak tako jo je Bruno poimenoval. Torej uživaj v res hitro in preprosti jedi. Pa dober tek 🙂
Ingredients
- olivno olje
- 40 g pršuta
- 3 stroke česna
- 1 dcl smetane lahko tudi več
- 1 vejico rožmarina
- parmezan
- 100 g široki rezanci
izdelek
Instructions
- Damo kuhati veliko količino slane (kot morje) vode.
- V ponvi segrejemo olivno olje in dodamo 40 g pršuta in ga prepražimo.
- Narežemo 3 stroke česna in ga dodamo v ponev.
- Ko fino zadiši po česnu, dodamo 1 dcl smetane
- V omako dodamo 1 vejico rožmarina
- Ko rožmarin lepo zadiši ga vzamemo ven in še malo popopramo.
- Damo kuhati 100 g široki rezanci v vrelo vodo.
- Ko so široki rezanci kuhani, jih združimo z omako
- Dodamo še malo škrobne vode
- Ko voda izhlapi, dodamo parmezan
- Na koncu pa še popapcamo 🙂 Pa dober tek
Video
Nutrition
Oseb: 1osebaKalorije: 737.2kcalOgljikovi hidrati: 81.74gProteini: 28.9gMaščoba: 75.6gNasičena maščoba:: 27gFiber: 1.7gSladkor: 3.68g
Tried this recipe?Let us know how it was!