Špageti z omako Puttanesca, olivami in kaprami.

Recept za testenine Puttanesca: krepko in okusno

Uživajte v drznih in okusnih testeninah Puttanesca s tem preprostim receptom. Klasična italijanska jed, popolna za hitro večerjo.
Course Glavna jed
Cuisine Italian
Servings 0
Kalorije 400 kcal

Sestavine
  

  • 340 g špagetov
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 stroki česna sesekljani
  • 1/2 žličke rdeče paprike
  • 1/4 skodelice kaper odcejenih
  • 1/2 skodelice razkoščičenih črnih oliv narezanih
  • 1 pločevinka 28 oz na kocke narezanega paradižnika
  • 4 fileti inčunov mleti
  • 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
  • Sol in sveže mlet črni poper po okusu
  • Nariban parmezan za serviranje

izdelek

Navodila
 

  • Skuhajte testenine: Zavremo velik lonec slane vode. Dodamo špagete in kuhamo do al dente, po navodilih na embalaži. Odcedimo in odstavimo.
  • Pripravite omako: V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Dodajte mlet česen in kosmiče rdeče paprike ter pražite, dokler ne zadiši, približno 1 minuto. Dodamo kapre, črne olive in mlete inčune. Kuhajte 2-3 minute.
  • Dodamo paradižnik: vlijemo na kocke narezan paradižnik in pustimo vreti. Med občasnim mešanjem kuhamo 10-15 minut, dokler se omaka ne zgosti. Po okusu začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
  • Združite: dodajte kuhane špagete v ponev in premešajte, da jih prelijete z omako. Pred serviranjem okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem in naribanim parmezanom.
  • Nasveti: Za najboljši okus uporabite visokokakovosten paradižnik v pločevinkah. Količino kosmičev rdeče paprike prilagodite svojim željam po začimbah.
  • Različice: dodajte kanček belega vina v omako za dodatno globino okusa. Za drugačen okus uporabite oljke Kalamata.

Hranilne vrednosti

Kalorije: 400kcalOgljikovi hidrati: 60gProteini: 12gMaščoba: 12g
Tried this recipe?Let us know how it was!