Recept za testenine Puttanesca: krepko in okusno
Uživajte v drznih in okusnih testeninah Puttanesca s tem preprostim receptom. Klasična italijanska jed, popolna za hitro večerjo.
Sestavine
- 340 g špagetov
- 2 žlici olivnega olja
- 4 stroki česna sesekljani
- 1/2 žličke rdeče paprike
- 1/4 skodelice kaper odcejenih
- 1/2 skodelice razkoščičenih črnih oliv narezanih
- 1 pločevinka 28 oz na kocke narezanega paradižnika
- 4 fileti inčunov mleti
- 1/4 skodelice sesekljanega svežega peteršilja
- Sol in sveže mlet črni poper po okusu
- Nariban parmezan za serviranje
izdelek
Navodila
- Skuhajte testenine: Zavremo velik lonec slane vode. Dodamo špagete in kuhamo do al dente, po navodilih na embalaži. Odcedimo in odstavimo.
- Pripravite omako: V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olivno olje. Dodajte mlet česen in kosmiče rdeče paprike ter pražite, dokler ne zadiši, približno 1 minuto. Dodamo kapre, črne olive in mlete inčune. Kuhajte 2-3 minute.
- Dodamo paradižnik: vlijemo na kocke narezan paradižnik in pustimo vreti. Med občasnim mešanjem kuhamo 10-15 minut, dokler se omaka ne zgosti. Po okusu začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom.
- Združite: dodajte kuhane špagete v ponev in premešajte, da jih prelijete z omako. Pred serviranjem okrasite s sesekljanim svežim peteršiljem in naribanim parmezanom.
- Nasveti: Za najboljši okus uporabite visokokakovosten paradižnik v pločevinkah. Količino kosmičev rdeče paprike prilagodite svojim željam po začimbah.
- Različice: dodajte kanček belega vina v omako za dodatno globino okusa. Za drugačen okus uporabite oljke Kalamata.
Hranilne vrednosti
Kalorije: 400kcalOgljikovi hidrati: 60gProteini: 12gMaščoba: 12g
Tried this recipe?Let us know how it was!